At miste en du elsker af hele dit hjerte

Søndag den 28 september 2003 skulle vise sig at blive den værste dag vi i vores familie har oplevet. Jeg var alene hjemme da John var i Jylland til DTC løb med Magnussen og Watt. Jeg havde tændt for fjernsynet til aften for at se fodboldkamp med Brøndby da det ringede på døren, udenfor stod to politimænd og med det samme tænkte jeg hvad er der nu sket for politifolkene så ret alvorlige ud,jeg åbnede for dem og de spurgte om det var her Thony Sonne Kristiansen boede og det sagde jeg selvfølgelig ja til så spurgte de om han var hjemme og det sagde jeg nej til han var jo til fodbold i Brøndby men de bad mig se efter på hans værelse om han var der, det var han jo ikke det vidste jeg godt.

Har du et sted vi lige kan sætte os ned for vi har desværre en meget kedelig oplysning til dig og de fortalte at vores søn var bragt ind på Glostrup Amts Sygehus han var desværre dræbt i en trafik ulykke på Holbæk motorvejen ved Vallensbæk kl 17:35 så blev der underligt stille jeg hørte ikke rigtigt hvad der blev sagt men spurgte dem flere gange om de var sikre på at det var vores Thony jeg forstod det slet ikke.

Helle som var højgravid kom hjem sammen med Jimmi og senere kom John også og så kørte vi til Glostrup for at se Thony og sige farvel og så blev det virkeligt at det var ham han lå pænt i sengen og "sov" men gud hvor var han kold og bleg. Personalet på sygehuset havde lavet kaffe til os som vi fik for at ruste os til at køre hjem igen. Først var vi lige inde på stuen hvor Allan lå for at se til ham. Det var en meget stille køretur hjem.

Torsdag var vi i Kapellet på rigshospitalet for at tage endelig afsked med Thony hvor der blev holdt en lille højtidelighed og vi fik set at han havde fået sit Brøndby tøj på vi gav ham hver en lille gave med i kisten og så blev den lukket og vi bar ham ud i Rustvognen og kørte den lange vej hjem den føltes ihvertfald lang da.

28/10

Nu er der gået en måned siden Thony døde og det har været en svær måned at komme igennem og det er såmænd ikke blevet meget anderledes eller lettere at forstå men virker stadig som en ond drøm man håber at vågne fra man kan ikke forestille sig hvor håbløst alt føles og hvad for nogen grimme og dumme tanker man har for eksempel at tænke på at vores dreng lå nede i den kolde våde jord men sådan var det.

Jeg tænkte også at hvis bare jeg ikke sagde højt at Thony var død så passede det nok alligevel ikke.

28/11

2 måneder er gået og man går stadig rundt uden at kunne tage sig sammen til noget rigtigt og mange gange hver dag tænker jeg på Thony og græder, synes det er så synd at han skal gå glip af så mange ting han var jo en glad dreng og elskede at være sammen med vennerne og os.

Hans venner skal til Brøndby og lægge en flise med Thonys navn, på deres Walk of Fame inden de skal se Brøndby spille mod Schalke 04.På den måde er han alligevel lidt med hver gang som de siger.

 

Så blev det jul og vi skal prøve at komme igennem juleaften uden Thony og farfar som vi også har mistet sidste år, det bliver svært men vi har besluttet at vi holder jul hos Helle og Jimmi og lille Mathias for der har vi aldrig holdt jul med Thony.

Farmor syntes at vi skulle holde et minuts stilhed for Thony inden vi spiste det var svært for så fik tårerne da frit løb men vi fik grædt ud og trods alt fik vi en hyggelig juleafsten.

Juledag tog vi til Jylland til min mor og far og resten af familien så vi kunne blive forkælet lidt der og det blev vi så. Helle,Jimmi og Mathias kom også lige en lille smuttur fra lørdag til søndag så vi kunne få fotograferet Mathias sammen med hans tipoldemor Eva.

Nu er vi nået til 3 måneders dagen her lige efter jul og der er kommet en meget smuk gravsten hos Thony men som Helle sagde nu skal man jo lige vænne sig til at se hans navn nærmest råber til en når man kommer,det er så hårdt. Vi følges ad på kirkegården  hver søndag med blomster eller lys til Thony så der ser pænt ud, vi var selvfølgelig også deroppe juleaftensdag og der mødte vi Morten, Klaus, Thomas og KB. Jan Piil, Brian og Mulle kom hjem hos os, det var rigtig sødt af dem.

Nytåret gik stille og roligt sammen med Karen og Manse og vores hunde, da vi skulle gå ind i det nye år var vores tanker igen hos vores store dreng og hvordan du har det nu der hvor du er, det bragte tårer frem i øjenkrogen hos os alle fire, far og jeg savner dig så forfærdeligt.

At vi alle elskede den dreng har der aldrig været tvivl om, selv om vi også havde vores diskutioner men at det skulle være så hårdt og tomt indeni at miste ham det er så utroligt svært at ingen forestiller sig det. Verden går ligesom bare i tomgang og intet betyder noget, det man før har gået og bekrymret sig om er bagateller. Tre en halv måned er gået og vi er så småt begyndt at rydde Thonys værelse og sortere hans tøj og hans ting men det er næsten ikke til at skille sig af med noget for det er ligesom det sidste der er tilbage af ham og vi ville så gerne give den store bamse bare et knus til og høre hans fjollede grin.

Jeg ved ikke hvornår vi får det bedre, har ivertfald stadig meget let til tårer når snakken falder på Thony eller ser billeder af ham, det er skrækkeligt at skulle undvære ham for altid og engang imellem er det som om man stadig tror at når det her er gået over kommer han igen for det er trods alt vores dreng. Der stor brug for at tro at han ikke ligger på kirkegården men er kommet et andet sted hen hvor der er dejligt at være og han kan spille fodbold og se her ned og se sin lille søde nevø ham ville han sikkert have været stolt af for han elskede ihvertfald sin søster meget det ved jeg.

I dag er det den 19 januar en måned før din 27 års fødselsdag og jeg har tænkt meget på dig, jeg ville så gerne kunne snakke lidt med dig og fortælle dig hvad der sker herhjemme, måske kan du høre alle vores tanker til dig, det ville jeg ønske, mange af dine venner er på skiferie, de ringede og spurgte efter jeres fælles radio men den var ikke her. Helle og Jimmi har købt ny bil idag en flot rød BMW den skulle du have set. Ja jeg har så mange ting jeg gerne ville snakke med dig om, vise dig om,tusind ting jeg tænker på men som jeg ingen kan svare mig på, er du mon hos farfar eller er der andre der passer på dig. Vi elsker og savner dig Thony, vi forstår bare ikke hvorfor du skulle afsted allerede, vi var jo slet ikke færdige med at opleve ting med dig. Jeg tror nok jeg skal hilse dig fra alle dine venner.

Hvorfor mon de på hospitalet af taget din halskæde af dig, troede du stadig havde den men den kom idag med posten fra skifteretten, jeg mente at du fik din Brøndby bluse på men jeg havde istedet givet bedemanden din indendørs bluse men den var også så fin for der stod fars og mit navn jo foran på brystet og det var faktisk dejligt, Morten og Klaus kom med et bille af hele jeres fodboldhold som du skulle have med dig, du fik også et af dig og far med raceren og det sidste var af os allesammen fra ferien på Phuket fra foråret. En af dine præmier blev lagt i kisten. Helle havde skrevet et dejligt brev som hun gav dig med.

22 januar  I næste weekend kommer vi lørdag for vi skal til feriemesse sammen med rafleklubben på søndag men vi kommer på et tidspunkt. Far er gået i seng og det må jeg nok også hellere for klokken er 1 og jeg kan ikke blive ved med at sidde her og græde men jeg tænker meget på dig og savner dig stadig så meget.

27 januar I dag kørte Helle og jeg til Fredrikssund og hentede deres fine røde BMW og snakkede om dig på turen og om hvor meget vi savner dig selv om der nu er gået lidt længere tid uden dig. Helle havde for første gang drømt om dig hvor du pludselig var kommet hjem og skulle spille playstation men den ville ikke virke og så sagde Helle at det nok var fordi de havde din playstation og at hun også havde din telefon og du spurgte hvorfor hun havde det, jo for de sagde jo at du var død, nåå men det var bare en fejl havde du sagt og smilet til hende. Jeg håber at jeg en dag også kan drømme lidt om dig og måske finde ud af hvordan du har det deroppe og at du måske kan "komme forbi" vi savner dig alle.

I morgen er det fire måneder siden vi mistede dig din store dejlige dreng.

I den forgangne weekend har vi ryddet dit værelse og lavet soveværelse derinde sådan som vi altid har snakket om at vi skulle når du flyttede hjemmefra det har været en hård tørn for far og jeg at gå og tage næsten alle dine ting væk og pakke noget i kasser, Helle fik en del af dit tøj med hjem til hende og Jimmi de ville godt have det og det er jeg glad for, du tror det nok ikke men Helle kunnet faktisk passe alle din cowboybukser og hun mente også at du ville have moret dig godt og grundigt over at hun er ligeså "stor" som du var. Din lille nevø trives fint og han er en dejlig fin lille dreng som du nok kan hjælpe med at passe godt på. Vi har det godt alle fem men vi er bare kede af alle de ting du aldrig nåede at opleve. Godnat fra mor

4 Februar

I dag har vi fået en mail fra Jacob fra Honduras hvor han lige nu er igang med et dykkerkursus, han kommer hjem den 24 det er i store træk hvad der er sket her idag min dreng. Godnat fra mor

12 Februar

Far har været hjemme de sidste tre dage da Peter ikke har haft noget til ham at lave men så har vi fået lavet dine værelser færdige.Jeg har endnu ikke drømt om dig men det gør jeg nok engang men psykologen siger at det gør man ikke så længe man tænker så meget på det om dagen så skal bevistheden  hvile om natten. Vi har været hos Helle og Jimmi i aften og få kaffe, de skal jo have barnedåb lørdagen efter din fødselsdag så Mathias kan få sit navn på papir, han kommer til at hedder Mathias Sonne Wollesen, det lyder da meget godt ikke ?Jeg ville sådan ønske både for Helles og din egen skyld at du kunne have set ham, han er så sød. Din gravsten var gledet i dag så den lå halvt ned og far var oppe og prøve at rette den op men han kunne ikke. Godnat Thony

15 Februar

I dag fik far og Jimmi sat din gravsten på plads igen så der kan se pænt ud nu til din fødselsdag for der skal vi jo selvfølgelig op til dig med blomster og lys. Gurli, Jens Erik, Henriette,farmor, mormor,Jens Henrik, Inger, Helle,Jimmi og far og mig selvfølgelig vi kommer allesammen. Jeg tror min sovepille begynder at virke nu for jeg bliver lidt ør så jeg stopper snart, Lene og Jørgen har været her til kaffe i eftermiddag. Kan du have det godt min dreng. Godnat

16 Februar

I dag er mormor kommet og bliver her til efter Mathias barnedåb så tager hun med Mette og Martin hjem igen. Jeg savner dig så meget idag og har tænkt på dig mange gange det er nok også derfor jeg har svært ved at sove. Bare du kunne komme tilbage. Godnat fra mor

17 Februar

I dag har Helle og Charlotte været her og vi fik grinet en del men også grædt der skal ikke så meget til før tårerne kommer frem det er så svært at tænke på at du aldrig mere kommer hjem. Jeg ved ikke rigtigt hvordan far har det lige nu han snakker ikke så meget om det til mig men jeg er nok heller ikke så flink til at spørge ham hvordan han har det. Jeg har ikke så meget mere at fortælle dig idag, så indtil næste gang, godnat min dreng. Mor

18 Februar

I dag har mormor og jeg været rundt i byen for at finde en engel til at passe på dig og det var et større projekt end jeg havde forestillet mig der var ingen der havde sådan en som jeg havde tænkt mig til sidst lykkedes det alligevel i den nye blomsterforretning i Nørregade så nu håber jeg du bliver glad for den,jeg synes ihvertfald den er så sød. Jeg vil også lige fortælle dig at Danmark vandt 1-0 over Tyrkiet i landskampen i aften,det var godt synes du ikke.

Vi (hele familien) skal hygge os i morgen aften på din fødselsdag selv om det føles mærkeligt når du som vi allerhelst ville se ikke kan være med men måske du kigger ned til os det vil vi være glade for allesammen. Nu vil jeg igen sige godnat min store guttermand " Trutti " Hilsen mor. Vi ses!